De Global Organic Textile Standard (GOTS) wordt erkend als 's werelds toonaangevende verwerkingsnorm voor textiel dat van biologische vezels is gemaakt. Bovendien definieert het sociale en ecologische criteria van hoog niveau in de hele toeleveringsketen: van katoenveld tot de merken. State of Art is GOTS-gecertificeerd en biedt duurzame en verantwoorde artikelen die in het hele productieproces zijn gevolgd en voldoen aan deze strikte criteria. De State of Art Spring/Summer 2021 collectie bevat gecertificeerde uni pullovers en vesten.

 

 

Wat betekent GOTS voor mij als consument?

GOTS hanteert strikte normen voor de gehele supply chain. Dit houdt het volgende in:

 

Het verbiedt het gebruik van schadelijke chemische stoffen die kanker, geboorteafwijkingen en andere serieuze ziekten kunnen veroorzaken. Alleen chemische stoffen met een lage impact zijn toegestaan voor gebruik.

Tijdens het productieproces blijven de arbeiders, het milieu en uiteindelijk de consumenten ongeschaad. 

GOTS omvat ook beperkingen op de behandeling van afvalwater en vereist streefdoelen en procedures om het water- en energieverbruik te verminderen.

Ook aan sociale criteria gebaseerd op de normen van de International Labour Organization moet worden voldaan. Dit omvat veilige werkomstandigheden en van discriminatie en kinderarbeid mag geen sprake zijn. 

Naast GOTS wordt er over de gehele textiel supply chain geïnspecteerd en gecontroleerd door onafhankelijke certificeerders.

Op deze wijze realiseren wij duurzaam geproduceerde kleding en wordt aan alle sociale criteria voldaan. Dat noemen we: Responsible. Together.

In de publieke database van GOTS ontdekt u meer over partijen die GOTS-gecertificeerd zijn. 

 

 

 

Responsible. Together.

GOTS GECERTIFICEERD

Back to top